22 de juliol, 20h, Plaça de l’església

Soldadets de plom: les marxes militars de L.v. Beethoven

A final del s.XVIII i començament del s.XIX es va produir a Europa una modernització del món mili-tar, en línia amb les transformacions socials, polítiques i industrials. Dues grans potències varen im-pregnar l’imaginari col·lectiu en aquest àmbit: la França revolucionària i napoleònica, i la Prússia dels Kaisers. Les figuretes de plom dels seus exèrcits varen ser durant molt de temps una de les juguetes més preuades entre els infants i, posteriorment, col·leccionistes.

Simfovents Palma fan el seu particular tribut a la figura de L.v. Beethoven (de qui durant l’any 2020 a penes es va poder celebrar el 250 aniversari del naixement) interpretant una sèrie de marxes militars que va composar el geni de Bonn per a les parades d’exhibició de diferents regiments dels exèrcits alemanys. El programa es completa amb dues obres d’ensemble d’harmonia: el Rondino en Mib M WoO. 25 i l’octet en Mib M op.103.

És la primera vegada que la Banda de música municipal de Palma visita la Colònia de Sant Pere -i el municipi d’Artà. Aquesta visita reforça, a més, la relació entre els festivals de música antiga de la no-stra localitat i Ciutat.

Programa

Beethoven, Ludwig van (1770-1827)

Rondino en Mib M. WoO. 25

Octet en Mib M. Op. 103

– Allegro

– Andante

– Minuet

– Finale-Presto

Marxes per a banda

– Dues Marxes per música militar WoO 18-19

– Polonesa WoO. 20

– Escocesa WoO 21

– Gran marxa WoO. 24

Simfovents Palma, Banda municipal de música de Palma.

Direcció, Francisco Valero-Terribas

Mantenir aquestes activitats és un gran esforç per a l’associació, per això hem de menester persones que hi contribueixin tota volta que es beneficien de les activitats.

Descobreix tots els avantatges de ser part de la nostra associació.
Pots ser soci per només 15€/any!