20 de juliol, 20h, Església de la Colònia de Sant Pere 

Recital d’orgue: homenatge a Salvador Martí, “Biscai”

Els grans organistes de tots els temps s’han caracteritzat per ser grans improvisadors. En part degut a la seva funció d’acompanyament de la litúrgia, els intèrprets d’orgue desenvolupen una especial destre-sa per crear música única que, excepcionalment, queda posteriorment plasmada en una partitura. J.S. Bach va ser més conegut en vida pel seu virtuosisme com a improvisador i intèrpret d’orgue que no pas per la seva faceta compositiva (per molt que una cosa sigui gairebé inseparable de l’altra).

Juan de la Rubia impartirà els dies 18 i 19 de juliol un curs d’improvisació i ens delectarà, a continuació, amb un recital que pretén mostrar les possibilitats d’aquest sofisticat procediment: el seu programa combina peces del repertori organístic universal (del Barroc hispà, francès o alemany) amb improvisacions en els respectius estils.

Com bé saben els amics de la nostra petita «capella» musical, des de 2019 la Setmana de Música Antiga ret homenatge amb un recital d’orgue a Salvador Martí Bisbal «Biscai», qui fou impulsor de la construcció de l’instrument de la nostra localitat, ell mateix organista de les Parròquies de sa Colònia i Artà i fundador de la nostra associació.

 

Programa

J. de la Rubia (1982)

Improvisació I (obertura)

J. Cabanilles (1644-1712)

Tiento lleno de quinto tono (Pange Lingua)

J. de la Rubia

Improvisació II (en estil ibèric del s. XVII)

N. de Grigny (1672-1703)

Pange lingua. Récit du Chant

J. de la Rubia

Improvisació III (en estil francés del s. XVII)

G. Muffatt (1653-1704)

Toccata settima (de Apparatus Musico Organisticus)

J. S. Bach (1685-1750)

Coral Allein Gott in der Höh sei Her, BWV 662

J. S. Bach (1685-1750)

Passacaglia et thema fugatum, BWV 582

J. de la Rubia

Improvisació IV (Partita en l’estil de J. S. Bach)


Juan de la Rubia, orgue

Mantenir aquestes activitats és un gran esforç per a l’associació, per això hem de menester persones que hi contribueixin tota volta que es beneficien de les activitats.

Descobreix tots els avantatges de ser part de la nostra associació.
Pots ser soci per només 15€/any!